pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Záchranáři Olomouckého kraje dostanou prvních deset nových sanitek. Stály 24 milionů

Prvních deset nových sanitek z celkem plánovaných třiceti sanitních vozů dostane v pátek Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje. Cena desítky sanitek činí zhruba 24 milionů korun. Nové automobily budou převážet pacienty ve všech částech kraje.

Tři sanitky pro Šumperk a Olomouc, dvě pro Prostějov a Přerov

Tři nové sanitní vozy budou podle hejtmanova náměstka Dalibora Horáka nasazeny na Šumpersku, dva na Prostějovsku, dva na Přerovsku a další tři na Olomoucku. „Významná část našeho kraje leží v horském terénu, proto padlo rozhodnutí, že všechna nová sanitní vozidla budou dodána s náhonem čtyř kol," uvedl lékař záchranné služby a člen krajské rady Ivo Mareš.

Osm nových vybavených sanitek dostala Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje už loni na jaře. Krajský úřad za ně tehdy zaplatil bezmála 25 milionů korun.

ČTĚTE VÍCE: Olomoučtí záchranáři dostanou třicet nových sanitek, stály přes šedesát milionů

Zbývajících dvacet sanitek záchranáři obdrží v následujících dvou letech. Výše celého kontraktu na 30 sanitních vozidel činí 61 milionů korun. Nové sanitky nahradí dosud sloužící vozy, které jsou deset let staré a mnohé z nich mají najeto přes 400 tisíc kilometrů.

Olomoucký kraj v roce 2015 zrušil tendr na dodávku dvou desítek nových sanitek v hodnotě téměř 80 milionů korun, jehož podmínky kritizovali někteří prodejci aut. Sanitky chtěl úřad pořídit s pomocí dotací. Hejtmanství poté rozhodlo, že bude vozový park záchranné služby nadále obnovovat postupně z vlastních prostředků.

Autoři | Foto repro Youtube

Štítky nové sanitky, záchranáři, kraj, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.