čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Běh naděje proběhne už příští sobotu. Výtěžek půjde na podporu Onkologické kliniky

V sobotu 13. října proběhne ve Vidnavě čtvrtý ročník charitativního Běhu naděje. Ve dvě hodiny odpoledne vyběhnou všichni, kteří si chtějí zasportovat a podpořit dobrou věc.

Běh naděje je nesoutěžní charitativní akce zaměřená na boj proti rakovině. Výtěžek poputuje na podporu aktivit Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. 

„Naší charitativní akce se mohou zúčastnit děti, ženy a muži všech věkových kategorií. Trať je dlouhá zhruba dva a půl kilometru a účastníci ji mohou zdolat chůzí, během, joggingem, na kolečkových bruslích, na kole, na invalidním vozíku, s kočárkem, se psem – záleží na nich. Pro zdatnější běžce je pak připravená zhruba sedmikilometrová trasa,“ uvedla Lenka Lorencová z organizačního týmu KH fitness centrum Vidnava s tím, že v předchozích letech se běhu vždy účastnilo zhruba šest set lidí.

Výtěžek z dobrovolného startovného a z prodeje občerstvení, pomůže boji proti rakovině.
„Peníze předáme na onkologické klinice olomoucké fakultní nemocnice. Při předchozích ročnících se nám podařilo pro tyto účely získat částky od zhruba padesáti až po více než sedmdesát tisíc korun. Je pro nás důležité, že můžeme přispět alespoň malou měrou. Velice si vážíme práce a úsilí všech zaměstnanců fakultní nemocnice a je mi ctí s nimi spolupracovat“ doplnila Lorencová.

Běh naděje se koná příští sobotu. Jeho start i cíl jsou na vidnavském Mírovém náměstí. Prezentace začíná ve 13 hodin, samotný běh startuje ve 14 hodin.

Autoři | Foto FNOL | Zdroj FNOL

Štítky charita, běh, onkologie, Vidnava, nemocnice, dobročinnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.