sobota 20. dubna 2024 Marcela

Lázně ve Velkých Losinách čeká další rekonstrukce. Vyjde na dvacet milionů.

Majitel plánuje na podzim investovat dalších dvacet milionů do stavby spojovacích částí. Příští rok má být opraven lázeňský dům Chaloupka, kde se léčí děti a matky s dětmi.

Do konce roku propojíme obě hlavní lázeňské budovy spojovacím krčkem. Vedle toho rozšíříme vstup do termálního parku, aby jeho návštěvníci měli k dispozici větší a komfortnější zázemí při příchodu a odchodu z areálu. Zároveň zrekonstruujeme lázeňský dům Brněnka, který by měl v budoucnu sloužit k ubytování zaměstnanců lázní,“ uvedl jednatel Termálních lázní Martin Plachý.

Skupina Royal Spa, která má síť lázeňských a wellness hotelů a patří do ní například lázeňské komplexy v Luhačovicích, Mariánské Lázně a Ostrožská Nová Ves, již v minulých letech investovala do oprav v lázních Velké Losiny 350 milionů korun.

Budoucí vize podle jednatele lázní patří revitalizace celého lázeňského parku či vybudování nového wellness hotelu, který by měl být napojen přímo na termální park. Postupně se bude rekonstruovat i horský Wellness hotel Diana.

V minulých letech byl opraven například lázeňský dům Eliška i další budovy. Největší investicí však bylo vybudování termálního parku za 200 milionů korun, který byl otevřen před třemi lety. Během minulého roku ho navštívilo přes dvě stě tisíc lidí.

Lázně Velké Losiny patří mezi nejstarší a nejznámější moravské lázně. Svůj věhlas si lázně získaly jak pro léčebné výsledky a jedinečné sirné termální prameny, tak pro svou příjemnou polohu v podhůří Hrubého Jeseníku. Termální lázně jsou zasazeny do nádherného prostředí lázeňského lesoparku se stoletými stromy a vzácnými dřevinami. Komplex lázní tvoří celkem čtyři lázeňské domy, wellness hotel a unikátní termální park.

Autoři | Foto velke-losiny.cz | Zdroj ČTK

Štítky lázně, Velké Losiny, rekonstrukce, wellness

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.