pátek 29. března 2024 Taťána

Na Kurzu první pomoci se naučíte jak zachránit tonoucí, zastavit krvácení i techniku srdeční masáže

Jak zachránit život v případě zranění či vážných zdravotních obtíží budou učit zájemce zdravotníci z Nemocnice Přerov. Dvouhodinový kurz první pomoci se bude konat ve středu 24. října a je určen všem zájemcům z řad veřejnosti.

„Účastníky kurzu naučíme správnou techniku dýchání a nepřímé srdeční masáže. K výuce používáme moderní figurínu,“ řekla hlavní sestra Bronislava Budinová, hlavní sestra Nemocnice Přerov s tím, že kurz učí správným postupům při nejčastějších život ohrožujících situacích.

„Učíme, jak postupovat při úrazu elektrický proudem, jak zajistit místo dopravní nehody, anebo jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení. To jsou všechno stavy, u kterých právě rychle a správně provedená první pomoc rozhoduje o životě či smrti,“ vysvětlila Bronislava Budinová.

Kurzisté dostanou také informace, co dělat, pokud se třeba jejich blízký otráví oxidem uhelnatým nebo pokud se někdo topí. Aby se všichni účastníci dvouhodinového kurzu vše potřebné naučili a vyzkoušeli, je ve skupině maximálně dvanáct lidí. Přihlásit se mohou přes webové stránky nemocnice ZDE. Kurz, který je připraven na středu 24. října, začne v patnáct hodin v přednáškovém sále nemocnice, v budově stravovacího provozu.
Cena kurzu je třista korun a platí se na místě. Podrobnější informace mohou zájemci získat na telefonním čísle 581 271 211.

Nemocnice kurzy první pomoci organizuje dvakrát ročně a proškolí tak asi dvě desítky lidí každý rok. „V poslední době stoupl zájem o kurzy také ze strany institucí, zejména školství, pro které nemocnice dělá kurzy na míru přímo v dané organizaci,“ dodala Bc. Bronislava Budinová.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky první pomoc, kurz, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.