pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Chystá se dvacátý ročník Věncování, výtěžek z prodeje adventních věnců pomůže nemocným dětem

Za pár dní se bude konat již dvacátý ročník charitativní akce s názvem Věncování. Výtěžek z prodeje adventních věnců poputuje k malým pacientům Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

Rodiče dětí z hemato-onkologického oddělení 21 B a dašlí dobrovolníci budou tvořit adventní věnce a věnečky, a to pod vedením zkušených floristů. Tyto originální výrobky pak budete moci zakoupit v galerii Dětské kliniky v době od 19. až 30. listopadu mezi osmou hodinou ranní a čtvrtou hodinou odpolední. Peníze, které se získají prodejem těchto věnců, poslouží k zakoupení vánočních dárku pro děti, které se léčí na hemato-onkologickém oddělení.

Adventní věnce vyrábějí nemocné děti, ale i děti, které léčbu úspěšně ukončily spolu s rodiči a ošetřujícím personálem. Kupují si je nejen zaměstnanci nemocnice, ale čím dál více i zájemci z řad veřejnosti,“ vysvětluje dětská sestra a koordinátorka akce Pavla Medková. Věncování se koná za podpory vedení Dětské kliniky a Šance o.p.s. „Všem ze srdce děkujeme za zájem a ochotu pomoci,“ doplnila Pavla Medková.

Autoři | Foto Petr Bielesz, FB profil Pavly Medkové

Štítky věnce, charita, onkologie, děti, nemocnice, Věncování, Vánoce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.