pátek 26. dubna 2024 Oto

Dnes startuje charitativní sbírka Vánoční hvězda, koupí pryšce nádherného přispějete na léčbu malých dětí

Už jednadvacet let může sdružení Šance díky výtěžku z prodeje vánočních hvězd pomáhat na cestě za zdravím malým pacientům na hemato-onkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

Zakoupit si pryšec nádherný a přispět tak ke splnění největšího přání dětí a jejich rodičů můžete i letos. Tradiční charitativní akce se uskuteční od 20. listopadu do 9. prosince. Květiny lze koupit nejen v Olomouci, ale také v řadě dalších měst na Moravě i v Čechách.

Výtěžek sbírky pomůže malým pacientům a jejich rodinám

Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Má přinášet lásku a klid do rodiny. Pro těžce nemocné malé pacienty se živá květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím. To je ostatně i motto naší sbírky: Kupte si vánoční hvězdu a celé Vánoce vás bude hřát pocit, že jste pomohli nemocným dětem,“ řekla ředitelka sdružení Šance Olomouc o.p.s. Herta Mihálová.

Tak jako v předchozích letech, i letošní výtěžek z připravované sbírky zůstane v regionu. „Využijeme jej na humanizaci hemato-onkologického oddělení dětské kliniky olomoucké fakultní nemocnice, na sociální pomoc rodinám a na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě,“ přiblížila Herta Mihálová.

Děti se léčí průměrně osm měsíců

Na hemato-onkologickém oddělení se léčí děti s nádorovými onemocněními krvetvorby, jako jsou leukémie či lymfomy. Malí pacienti zde v průměru stráví osm měsíců. „Oddělení má nadregionální význam. Je moravským referenčním centrem, zajišťuje diagnostiku pacientů i pro pracoviště v Ostravě a podílí se na léčbě nádorových onemocnění u dětí, které se léčí na dětské onkologii v Brně,“ doplnila ředitelka sdružení Šance Olomouc. Podle posledních statistik se odborníkům z olomoucké dětské kliniky daří zcela vyléčit v průměru devadesát procent dětských pacientů s maligním onemocněním krvetvorby. Jejich výsledky jsou uznávány nejen v České republice, ale také v zahraničí.

Vánoční hvězdy budou k dostání na několika místech

Vánoční hvězdu si zájemci mohou zakoupit od 20. listopadu do 9. prosince na různých místech České republiky. V Olomouckém kraji pak v Olomouci, Prostějově, Přerově a Zábřehu. Cena květiny bude stejná jako vloni, tedy 100 korun (pro školy i malé 50 korun). Loňský výtěžek sbírky byl rekordní, když se podařilo získat 2 337 676 korun. Podrobnosti o sbírce se dozvíte i na webových stránkách www.vanocnihvezda.eu

Veřejná prodejní místa v Olomouci:

Dětská galerie na DK: po celou dobu trvání sbírky
Mamma centrum, Dlouhá ul.: po celou dobu trvání sbírky
Galerie Caesar, Horní Náměstí: po celou dobu trvání sbírky
BioNaturae, Horní Lán: po celou dobu trvání akce
Hravá korálkarna, Dolní Náměstí: po celou dobu trvání akce
Teoretické ústavy LF UP: 28. – 29. 11. 2018
Galerie Šantovka, City Olomouc: 1. 12. 2018
OC Haná, OC Olympie: 2. 12. 2018

Tisková zpráva | Foto FNOL

Štítky Vánoce, sbírka, nemocnice, leukémie, děti, zdraví, vánoční hvězda

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.