středa 24. dubna 2024 Jiří

Ve Fakultní nemocnici Olomouc se rekonstruují vchody do budovy D

V pondělí 26. listopadu zahájí Fakultní nemocnice Olomouc stavební úpravy vstupních prostor budovy D. Připravte se na omezení!

Vstupy do objektu, v němž sídlí například lůžková oddělení I. chirurgie, I. interny, kardiochirurgie, traumatologie, plastické chirurgie a rehabilitace nebo kardiologická a kardiochirurgická ambulance, budou prostornější a pohodlnější pro pacienty a současně budou odpovídat zvýšeným nárokům na dopravu zdravotnického materiálu.

Úpravy obou vstupů do budovy D navazují na nedávno dokončenou stavbu budovy Y, tedy II. interní kliniky - gastroenterologické a geriatrické. Novostavbu s budovou D nyní spojuje nový prosklený koridor a je proto nutné upravit také vchody,“ vysvětlil Otakar Spáčil z Odboru investic FN Olomouc. Stavební úpravy budou rozděleny na dvě na sebe navazující části. V pondělí 26. listopadu budou zahájeny práce na vstupu D2 a teprve po jejich dokončení se stavbaři přesunou ke vstupu D1.

Veškeré zásobování a návozy pacientů do budovy D budou po dobu úprav probíhat prostřednictvím vstupu D1. Prosíme proto návštěvníky směřující k oddělením přístupným ze vchodu D2, aby ke vstupu do budovy využívali služební vchod od budovy Y. Trasu vyznačíme orientačními cedulkami,“ informoval Spáčil.

V souvislosti s těmito pracemi čeká drobná dispoziční úprava také kardiochirurgickou ambulanci, a to z hlediska požární ochrany. Ještě před zahájením prací totiž bude nutné odebrat celou jednu stranu sedadel z čekárny, aby v případě evakuace byl zajištěn průjezd pacientů na lůžkách. „Za dočasné snížení pohodlí v prostoru čekárny i za případné komplikace způsobené probíhajícími stavebními úpravami se omlouváme,“ doplnil Otakar Spáčil s tím, že stavba by měla trvat devadesát dnů.

Tisková zpráva | Foto FNOL - Petr Bielesz

Štítky nemocnice, rekonstrukce, vchody, budova

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.