pátek 29. března 2024 Taťána

Domov u Třebůvky se dočkal rekonstrukce. Přibyly v něm moderní kuchyňky i nové vybavení koupelen

Rozsáhlou rekonstrukci má za sebou Domov u Třebůvky v Lošticích, kde už od roku 1983 pomáhají lidem se sníženou soběstačností. Přestože jsou tamní klienti schopni částečné sebeobsluhy, kvůli své nepříznivé sociální situaci potřebují podporu ve formě chráněného bydlení.

Obnovou prošla především bytová jádra. Ta původní byla ještě z umakartu. Stávalo se nám, že když obyvatel bytu upadl v koupelně a tělem zatarasil dveře, které se otvíraly dovnitř, museli jsme rozmontovat celé jádro, abychom mu pomohli. To už teď nehrozí,“ uvedl ředitel zařízení Ondřej Jurečka. Umakart nahradily sádrokartonové příčky. Nové jsou i podlahy a vybavení koupelen. V chodbičce před každým bytem navíc přibyly moderní kuchyňské linky. Rekonstrukci za téměř 28 miliónů korun hradil Olomoucký kraj.

Pokaždé, když krajské peníze dokážou takto konkrétně pomoci, cítím velkou radost. Jde o účelně vynaložené prostředky. Investice do sociální oblasti jsou pro kraj i celou společnost naprosto klíčové,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Projekt zahrnoval také nákup nového vybavení do pracovny lékaře a sester, čekárny před ordinací a šaten personálu. Opravena ale byla i přípojka dešťové kanalizace.

Tisková zpráva | Foto Facebook Český systém kvality služeb

Štítky domov, sociální služby, Třebůvka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.