čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V přerovské nemocnici mají novou laparoskopickou věž

Novou moderní laparoskopickou věží se může pochlubit gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Přerov. Nová věž přispěje ke zkvalitnění doposud prováděné miniinvazivní operativy. Laparoskopická věž, která nahradila starší typ, přišla na téměř dva milióny korun.

Nová laparoskopická věž je vybavena nejnovější optikou, tříčipovou kamerou, velkým monitorem s vysokým rozlišením, LED světelným zdrojem a dalším moderním vybavením. 

„Kromě standardních komponentů sestava obsahuje i morselátor, díky kterému budeme moci rozšířit gynekologickou operativu o totální laparoskopickou hysterectomii, tedy kompletní odstranění dělohy laparoskopicky, a myomectomii, což je odstranění děložních myomů,“ uvádí primář gynekologicko-porodnického oddělení přerovské nemocnice Vladimír Boháč.

Přístroj mimo zmíněné, nově zařazené výkony, bude sloužit především k standardně prováděným laparoskopicky asistovaným hysterektomiím, diagnostickým i operačním laparoskopiím a v neposlední řadě diagnostickým i operačním hysteroskopiím. Zde velmi přesně diagnostikuje a řeší nejrůznější nitroděložní patologie. „Laparoskopická věž je na našem oddělení využívána denně a tato nová moderní výrazně přispěje ke zlepšení námi poskytované péče,“ dodal Boháč.

Tisková zpráva

Štítky laparoskopie, nemocnice, zdravotnictví, vyšetření, věž

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.