pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Nemocných v Olomouckém kraji přibývá. Čekárny u lékařů plní především děti

V Olomouckém kraji stoupá nemocnost, počet nemocných se v porovnání s předchozím týdnem zvýšil z 1248 na 1497 na 100 tisíc obyvatel.

V porovnání s Českou republikou je nemocnost v kraji nepatrně vyšší, podle dnešních statik olomouckých hygieniků je nemocných v celostátním průměru 1447 na 100 tisíc obyvatel. Ordinace plní v Olomouckém kraji především nejmenší děti, u nich již číslo překročilo čtyřtisícovou hranici a nástup nemocnosti je zde také nejvyšší.

Vyplývá to z informací Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje. Dvoutisícovou hranici již překročila nemocnost na Prostějovsku, kde je podle dnešních statistik nemocných 2106 na 100 tisíc obyvatel, což je téměř o 400 více než před týdnem.

Vyšší nemocnost je také na Olomoucku a to 1715 na 100 tisíc obyvatel. Nad tisícovou hranici se čísla vyhoupla na Přerovsku a Jesenicku. Velký podíl z počtu lidí, kteří plní ordinace, zaujímají nejmenší děti do pěti let. V krajském průměru jich za uplynulý týden bylo 4435 na 100 tisíc obyvatel, což je o tisíc více než před týdnem. Vysoká nemocnost je i u ostatních školáků a mládeži, kde číslo překračuje dvoutisícovou hranici, uvádějí hygienici.

K dnešnímu dni hygienici v Olomouckém kraji evidují jeden případ chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem. Loni do začátku dubna evidovali hygienici téměř tři desítky chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem, z toho sedm případů úmrtí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky epidemie, chřipka, nemocnost, statistika, růst, nemoc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.