pátek 29. března 2024 Taťána

Dárci plazmy se mohou k odběru v nemocnici objednat online

Zrychlit, zjednodušit a zpříjemnit dárcům rezervace termínů. Tyto cíle se snaží od začátku roku plnit Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. A hlásí také první reálné výsledky.

Od začátku února si mohou online rezervovat či naopak rušit termíny dárci plazmy. Obdobná služba pro dárce krve by mohla být k dispozici během tohoto roku.

Snažíme se jít s dobou a umožnili jsme dárcům plazmy elektronické objednávání termínů. Pro první přihlášení do rezervačního systému však zájemci potřebují identifikační údaje, které na vyžádání získají přímo v kanceláři evidence dárců nebo emailem na adrese krevjedar@fnol.cz,“ uvedla referentka náboru dárců krve Transfuzního oddělení FN Olomouc Lucie Vybíralová. Majitelé identifikačních údajů se pak mohou přihlásit zde, kde v jednoduché plánovací aplikaci mohou rezervovat nebo naopak rušit termíny odběru.

Poněkud složitější je online objednávání dárců krve. „To je trochu oříšek, protože odběry krve se řídí aktuální denní potřebou krevních skupin. Tento rezervační systém zabere více času, ale pracujeme na tom a věřím, že během letošního roku jej zprovozníme. I na dárce, kteří chodí k odběrům plné krve, se dostane,“ ubezpečila Lucie Vybíralová.

Každopádně už nyní mohou dárci krve využít zmiňovaný portál https://webdonor.fnol.cz k vyplnění dárcovského dotazníku. „Dotazník si dárci mohou vyplnit online, ale maximálně dva dny před odběrem. Sestřičky si jej před samotným odběrem vytisknou,“ doplnila Lucie Vybíralová.

Tisková zpráva

Štítky transfuze, krev, plazma, online, aplikace, web, rezervace, nemocnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.