pátek 29. března 2024 Taťána

Nemocnost v Olomouckém kraji mírně klesla. Na chřipku v našem kraji zemřel jeden člověk

V Olomouckém kraji evidují hygienici již deset případů závažného chřipkového onemocnění, z nichž jeden skončil úmrtím. Oproti minulému týdnu jde o více než dvojnásobný nárůst. Nemocnost oproti tomu nepatrně klesla. Lékaři registrují 1633 případů na 100.000 obyvatel, což je o 34 méně než před týdnem, vyplývá z dnešních údajů olomoucké krajské hygienické stanice. Svou roli na snížení čísel mohou hrát i jarní prázdniny. Kvůli rostoucímu počtu lidí s akutními respiračními infekcemi byly již ve většině nemocnic kraje omezeny návštěvy.

Na Prostějovsku se počet nemocných snížil

Počet nemocných se snížil především na Prostějovsku, kde měly děti minulý týden volno. Z tehdejších 1891 případů na 100 tisíc obyvatel číslo nyní kleslo na 1537 případů. Menší počet pacientů hlásí i lékaři z ordinací na Přerovsku, a to zhruba o sto případů na současných 1169 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Na Olomoucku je nemocnost srovnatelná s uplynulým týdnem

Počet nemocných naopak vzrostl na Šumpersku, kde je nyní 1353 případů na 100 tisíc obyvatel. Minulý týden to bylo o téměř 300 případů méně. Na Jesenicku a Olomoucku je nemocnost srovnatelná s čísly z uplynulého týdne. Olomoucko se zároveň drží na prvním místě s nejvyšším počtem nemocných a to 2105 případů na 100 tisíc obyvatel, nárůst je tam nepatrný.

Nejvíce nemocné zůstávají nejmenší děti, ale i tam se již číslo snížilo z 5306 na 4268 případů na 100 tisíc obyvatel. Přes dvoutisícovou hranici zůstává počet nemocných i u školáků studentů, čísla jsou s uplynulým týdnem zhruba srovnatelná.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.