pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Nemocnice Prostějov startuje další kurz pro sanitáře. Uzávěrka přihlášek je na konci února

Již za několik dní odstartuje v Nemocnici Prostějov akreditovaný kurz Sanitář. S ohledem na velký zájem ze strany veřejnosti nemocnice pořádá další kurz a srdečně zve zájemce o práci ve zdravotnictví.

Zájemci se mohou na poslední volná místa stále ještě přihlašovat, uzávěrka je však už na konci měsíce února. Akreditovaný kurz sanitáře zahrne celkem 180 vyučovacích hodin, které jsou rozděleny na 100 hodin teoretické výuky a 80 hodin praxe.

„Kurz bude trvat přibližně tři měsíce, přičemž pracující zájemci budou potřebovat deset dní dovolené na souvislou praktickou část. Během těchto deseti dní bude probíhat praktická výuka na lůžkových odděleních a ambulantních provozech Nemocnice Prostějov,“ vysvětluje Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, s tím, že teoretická výuka bude realizovaná v přednáškovém sále Nemocnice Prostějov.

Výuka bude probíhat dvakrát týdně a zakončena bude vykonáním praktické a teoretické zkoušky před zkušební komisí. Úspěšní absolventi získají osvědčení o odborné způsobilosti k výkonu povolání sanitáře s neomezenou platností.

Absolvent kurzu bude moci vykonávat práci v oblasti zdravotní péče, kdy se pod odborným dohledem zkušeného zdravotnického pracovníka bude podílet na poskytování zdravotní péče ve zdravotnických zařízeních v oblastech preventivní, léčebné, rehabilitační, neodkladné, diagnostické, dispenzární, laboratorní, lékárenské a ošetřovatelské péče.

 „Uzávěrka přihlášek na kurz akreditovaný Ministerstvem zdravotnictví České republiky je již 28. února, proto prosíme zájemce, ať určitě neváhají,“ dodává Marie Jouklová s tím, že zúčastnit kurzu se mohou všichni zájemci starší osmnácti let s dobrým zdravotním stavem a ukončeným základním vzděláním. Úspěšní absolventi pak mohou ihned získat práci v Nemocnici Prostějov.

Zájemci se mohou hlásit do 28. února buď e-mailem na adrese kariera@npv.agel.cz nebo telefonicky na čísle 582 315 315.

Tisková zpráva

Štítky sanitář, nemocnice, kurz, zdravotnictví, vzdělání, Prostějov, akreditace

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.