sobota 20. dubna 2024 Marcela

Krajská zásahovka podpořila prodejem charitativního kalendáře dětskou onkologii

Na konci roku 2018 vznikl již potřetí kalendář zásahové skupiny Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje zvané ZONA, jehož výtěžek je věnován hemato-onkologickému oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci.

Ze spontánní akce, která se uskutečnila poprvé v roce 2016 a která měla podporu hlavně mezi olomouckými policisty, se stal vyhledávaný produkt policisty i občany napříč celou Českou republikou. Výtěžek z prodeje kalendáře každoročně stoupá a zájem o kalendář na rok 2019 nás skutečně překvapil. Díky tomu se nám podařilo získat výtěžek ve výši rovných 80 tisíc korun.

Tento obnos byl dne 15. března, za přítomnosti krajského ředitele plk. Mgr. Tomáše Landsfelda a členů zásahové skupiny ZONA, předán hemato-onkologickému oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci, respektive obecně prospěšné společnosti Šance Olomouc. „Oproti loňské částce, která dosáhla výše 33 944 korun, je to obrovský posun, za který jsme velmi vděční. Věříme, že se nám i nadále bude dařit přinášet zajímavý obrazový materiál, kterým se snažíme přiblížit nesnadnou práci policistů a současně získat tolik potřebné finanční prostředky pro ty, kteří je potřebují," řekl Vít Kocián z Odboru hospodářské kriminality SKPV KŘP Olomouckého kraje.

Tisková zpráva

Štítky onkologie, charita, výtěžek, ZONA, Fakultní nemocnice Olomouc, PČR

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.