úterý 16. dubna 2024 Irena

V prostějovské nemocnici se otevřou porodní sály veřejnosti. Nastávající rodiče si prostředí budou moci prohlédnout

Prohlédnout si porodní sály, ambulanci i celé novorozenecké oddělení si mohou budoucí maminky a tatínkové v Prostějově. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, pořádá v úterý 9. dubna Den otevřených dveří, který nastávající rodiče seznámí s prostředím porodnice i praktickými informacemi k porodu.

„Kromě prohlídky prostor se budeme snažit nastávajícím rodičům nabídnout i co nejvíce praktických informací. Budoucí rodiče se například dozvědí, jak poznat blížící se porod, kdy jet do porodnice a co si sbalit s sebou. Během dne otevřených dveří se navíc seznámí nejen s vybavením našeho oddělení, ale i s porodními asistentkami, které pak o maminky při porodu pečují,“ řekla Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov, která potvrzuje trend dnešní doby, kdy se maminky čím dál více zajímají o porod a jeho možnosti, předporodní přípravu i o péči o novorozence, a snaží se také již v době těhotenství co nejlépe připravit.

„Protože při rozběhnutém porodu mnohdy není příliš času na zodpovězení všech otázek a online či telefonická komunikace je příliš neosobní, pořádáme pravidelně tyto dny otevřených dveří. Hovoříme zde nejen o přípravě a průběhu normálního i operačního porodu, ale také o tom, co následuje po propuštění domů – o tom jak o miminko pečovat v prvních šesti týdnech a samozřejmě neopomíjíme ani téma kojení,“ doplnila vrchní sestra Věra Tisoňová.

Součástí Dne otevřených dveří přitom bude i prezentace produktů pro nastávající maminky i miminka. Kosmetiku představí firma Weleda, pomůcky ke kojení společnost Medela a výživu Nutricia. Chybět nebudou ani společnosti Bayer či Biovit.

Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov se bude konat v úterý 9. dubna od 14 do 18 hodin ve druhém patře pavilonu E. Zájemci mohou přicházet přímo na oddělení i bez předchozí objednávky. Prohlídky porodnice, stejně jako předporodní kurzy a přednášky, nabízí Nemocnice Prostějov zájemkyním pravidelně v průběhu celého roku.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, porod, sály, den, ambulance

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.