pátek 29. března 2024 Taťána

Čarodějnický odběr připravila pro dárce krve Nemocnice Přerov

Darování krve na oddělení tematicky vyzdobeném v čarodějnickém stylu a za přítomnosti zdravotnického personálu v maskách.

Tak bude vypadat v úterý 30. dubna odběr krve na hematologicko-transfuzním oddělení  Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL.

„Čarodějnický odběr krve je akcí, která je zpestřením obvyklých odběrových dnů. Těšíme se na všechny dárce krve, kteří nás přijdou v úterý 30. dubna podpořit,“ řekla Veronika Němečková, vrchní sestra Hematologicko transfuzním oddělení Nemocnice Přerov.   

Dárci krve se mohou objednat telefonicky na čísle 581 271 103, nebo e-mailem transfuzni@npr.agel.cz. Registrace dárců probíhá od 6 do 8 hodin na úseku dárců krve hematologicko-transfuzního oddělení, vstup je z vestibulu lékárny v 1. patře.

„Odběry krve probíhají dle standartního postupu, který zahrnuje registraci dárce, odběr vzorku krve na vyšetření, zhodnocení výsledku krve a fyzikální vyšetření dárce lékařem a následně, dle výsledku propuštění k samotnému odběru,“ vysvětlila Veronika Němečková s tím, že v loňském roce na Čarodějnický odběr přišly tři desítky dárců krve. Letos personál oddělení věří ještě ve větší návštěvnost.

Na hematologicko-transfuzním oddělení v Nemocnici Přerov v současnosti registrují asi 2500 aktivních dárců. Za loňský rok zde bylo odebráno více jak 3500 plných krví. Mezi rekordmany patří dvacet dárců, kteří již přesáhli počet 250 odběrů krve a krevní plazmy, jeden dokonce už i 300 odběrů.

Tisková zpráva

Štítky odběr, krev, nemocnice, zdraví, život, čarodějnice, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.