pátek 29. března 2024 Taťána

Pod Dětskou klinikou vyrostlo nové parkoviště. Nabídne sto míst a má samostatný vjezd z Vojanovy ulice

Dlouhodobý nedostatek volné parkovací kapacity v areálu Fakultní nemocnici Olomouc pomůže od začátku července řešit nové velké parkoviště.

To vyrostlo pod Dětskou klinikou a disponuje celkem stovkou míst. Oproti jiným parkovacím plochám v prostorách největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě má svůj vlastní samostatný vjezd s parkovacím automatem ústící do Vojanovy ulice.

Výstavba zcela nového parkoviště pod Dětskou klinikou FN Olomouc začala v lednu letošního roku a dokončena byla na začátku července. Součástí prací za téměř 11,4 milionu korun bez DPH, které realizovala společnost SWIETELSKY stavební s. r. o., byla také demolice starého dílenského objektu, při níž se dělníci museli vypořádat s likvidací nebezpečného azbestu.

„Kapacita nové parkovací plochy je rovných sto míst, z toho pět je vyhrazeno pro hendikepované občany. Od svého otevření bude parkoviště sloužit pro všechny návštěvníky, pacienty a zaměstnance nemocnice, kteří se na ně mohou dostat vjezdem z Vojanovy ulice. Po zprovoznění nového vjezdového systému v celém areálu může být režim na tomto parkovišti pozměněn,“ uvádí vedoucí Odboru investic FN Olomouc František Valíček.

Tisková zpráva | Foto FNOL

Štítky nemocnice, dětská klinika, FNOL, zdravotnictví, parkoviště, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.