pátek 29. března 2024 Taťána

Polikliniku u nádraží čekají opravy, provoz ale omezen nebude

Polikliniku u olomouckého vlakového nádraží, která je součástí zdravotnické skupiny Agel, čekají o prázdninách rozsáhlé opravy. Rekonstruovat se bude celé prvního patro, kde sídlí ordinace praktických lékařů. Stavbaři budou pracovat za plného provozu.

Ordinace praktických lékařů budou dočasně přemístěny do jiných prostor. Informace o tom, kde lékaři ordinují, získají lidé na recepci polikliniky. ČTK to dnes řekla mluvčí společnosti Agel Radka Miloševská.

"Pro totální rekonstrukci prvního patra jsme se rozhodli využít klidnějšího letního období, aby zátěž směrem k pacientům byla co nejmenší. Přesto bych chtěl všechny klienty požádat o shovívavost ke zhoršeným podmínkám a zvýšenému hluku, ale věřím, že komfortnější prostředí a nový nábytek, kterým budou vybaveny ordinace i čekárny, za drobné nepohodlí spojené se stavebními pracemi stojí," uvedl člen představenstva Agel Artur Lukša.

Kromě výměny podlahové krytiny, úpravy stropních podhledů a výmalby s jednotným označením ordinací je součástí rekonstrukce i obnova nábytku v ordinacích. V pravé části bude také vytvořeno oddělené centrum s recepcí.

Rekonstrukce potrvá do konce srpna. Podle vedení společnosti půjde o první z řady oprav, které polikliniku čekají. Její vlastníci chtějí postupně zrekonstruovat všechna patra polikliniky.

Skupina Agel v Česku provozuje deset nemocnic a několik dalších zdravotnických zařízení. Například v Olomouckém kraji si na 20 let od hejtmanství pronajala nemocnice ve Šternberku, Prostějově a Přerově. Od roku 2006 působí Agel prostřednictvím své dceřiné společnosti Agel SK i na Slovensku, kde provozuje čtyři nemocnice. Pod skupinu spadá síť akreditovaných zdravotnických laboratoří, ústavních a veřejných lékáren a distribuční společnost MARTEK MEDICAL.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.