čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Přerově vznikne nová škola pro zdravotní sestry. Hejtman včera podepsal memorandum

Memorandum, v němž Olomoucký kraj deklaruje podporu vzniku vyšší odborné školy, která v Přerově nabídne další vzdělávání zdravotním sestrám, podepsal v pondělí 12. srpna hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Společně s ním dokument potvrdili také zástupci společnosti AGEL, olomouckého arcibiskupství a města Přerov. „Hejtmanství investuje desítky miliónů korun například do lepšího vybavení zdravotnické záchranné služby nebo oprav nemocničních oddělení. Naše podpora nové školy v Přerově je dalším důkazem, že to s rozvojem kvalitního zdravotnictví v regionu myslíme opravdu vážně,“ zdůraznil hejtman Ladislav Okleštěk.

Vyšší odborná škola bude sídlit v budově bývalé „zdravky“ v Přerově. Její otevření plánuje společnost AGEL – a to od školního roku 2020/2021. Škola nabídne nejen vzdělání, ale také možnost následného uplatnění absolventů přímo v přerovské nemocnici nebo v některém z dalších zařízení, která tento poskytovatel zdravotní péče v regionu provozuje.

Podpora ze strany kraje, města i olomouckého arcibiskupství mne velmi těší. Naším společným cílem je poskytovat kvalitní zdravotní péči. A to bez vzdělaného personálu není možné. Výchova dalších generací zdravotníků je proto jednou z priorit naší společnosti,“ uvedl Aleš Herman, předseda představenstva společnosti AGEL.

Do projektu se zapojilo i město Přerov. To je vlastníkem objektu bývalé zdravotnické školy. „Nás mrzelo, že byla v Přerově zrušena pobočka Střední zdravotnické školy Hranice, která sídlila na náměstí Přerovského povstání. Teď bude budova opět sloužit budoucím zdravotníkům  a my jsme rádi, že naše jednání vedla k tomuto výsledku,“ sdělil primátor Přerova Petr Měřínský.

Pomocnou ruku při zajištění chodu VOŠ nabídlo také olomoucké arcibiskupství. „Z naší strany nabízíme pomoc při duchovní formaci a etické výchově,“ dodal arcibiskup Jan Graubner.

Tisková zpráva | Foto olkraj.cz

Štítky škola, sestry, zdravotnictví, memorandum, VOŠ

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.