pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hospic na Svatém Kopečku u Olomouce chystá den otevřených dveří

Hospic na Svatém Kopečku, který je jediným kamenným zařízením tohoto typu v Olomouckém kraji, chystá na pátek 27. září 2019 den otevřených dveří. Hospic bude otevřen široké veřejnosti v rámci Dne charity v době od deseti hodin dopoledne do pěti hodin odpoledne hodin.

Hospic byl zřízen Arcidiecézní charitou Olomouc v bývalém poutním domě na Svatém Kopečku u Olomouce. O uživatele zde pečuje odborný personál, který tvoří zdravotní sestry, pracovníci v sociálních službách (pečovatelky), sociální pracovnice, pastorační pracovnice, duchovní, lékař a v neposlední řadě také dobrovolníci. Celý tým se snaží poskytovat takovou péči, která zlepšuje kvalitu života uživatelů.

Návštěvníci mají možnost si v doprovodu pracovníků hospice prohlédnout prostory hospice: zimní zahradu, kapli, pietní místnost, terasu, pokoje pro klienty, kancelář s freskami a podobně. V rámci dne otevřených dveří se návštěvníci mohou těšit na bohatý program zahrnující vystoupení dětí ZŠ Svatoplukova Olomouc, tematické přednášky a komentované prohlídky. Během celého dne je možnost zúčastnit se individuálních prohlídek budovy Hospice s průvodcem.

Citlivý přístup je personálem věnován nejen uživatelům, ale i jejich rodinám. Celý hospic je bezbariérový, vybaven signalizací, polohovacími lůžky a dalším moderním zdravotnickým zařízením. Pro uživatele je připraveno celkem 30 lůžek v 24 ubytovacích jednotkách. Vybavení jednolůžkových pokojů doplňuje také křeslo sloužící jako přistýlka, díky které mohou být příbuzní přítomni po celou dobu pobytu uživatele v hospici a tím je doprovázet v nejtěžších chvílích jeho života.

PSALI JSME: Den s ošetřovatelkou v hospici: Naše práce není smutná, je plná úsměvů

Hospic není "poslední štace”. Je to naděje na důstojný konec života v obklopení svých blízkých, v klidu a bez bolesti. Místo plné pohody, vlídného přístupu, milých úsměvů a pohlazení na duši.

Tisková zpráva

Štítky hospic, den otevřených dveří, charita, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.