pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Některé pokoje oddělení šestinedělí ve Fakultní nemocnici mají nové toalety a koupelny

Moderní sanitární zařízení mohou od poloviny září využívat maminky v pěti pokojích na Oddělení šestinedělí Porodnicko-gynekologické kliniky FN Olomouc.

Rekonstrukce koupelen, toalet a rozvodů vzduchotechniky byla vzhledem ke stáří budovy náročnější, oproti optimistickým předpokladům trvala déle než měsíc a stála zhruba 1,9 milionu korun bez DPH. I přes ztížené podmínky však největší porodnice v Olomouckém kraji nezaznamenala pokles zájmu rodiček.

„Tak rozsáhlé stavební úpravy samozřejmě ovlivňují provoz oddělení, ale především snižují potřebný komfort maminek a novorozenců. Proto se všem maminkám i jejich blízkým omlouváme, ale věříme, že nám odpustí, neboť naším cílem bylo, aby se u nás rodičky s dětmi cítily lépe. Naše omluva směřuje i k pacientkám na Oddělení gynekologie, protože rekonstrukce narušovala i jejich klid a pohodlí,“ zdůrazňuje přednosta Porodnicko-gynekologické kliniky Radovan Pilka. Poděkování za zvýšené pracovní úsilí a trpělivost si přitom podle něj zaslouží personál kliniky, který několik týdnů musel pracovat v nelehkých podmínkách.

Výsledkem úprav jsou bezbariérové koupelny a toalety s bidetovými sprchami a odsáváním vzduchu. Součástí prací bylo rovněž vybudování rozvodů vzduchotechniky, díky nimž bude možné během příštího roku dovybavit pokoje klimatizací tolik potřebnou v horkých letních měsících klimatizovat. V horizontu několika týdnů přibudou i přebalovací pulty se zabudovanými vaničkami. „Rekonstrukce druhé poloviny pokojů na šestinedělí nás čeká také v příštím roce,“ dodává přednosta kliniky, která si v letošním roce připomíná 120 let existence.

Tisková zpráva

Štítky Fakultní nemocnice Olomouc, záchody, toalety, šestinedělí, oddělení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.