středa 24. dubna 2024 Jiří

Některé nemocnice v Olomouckém kraji zrušily možnost návštěv, kvůli chřipkové epidemii

Některé nemocnice v Olomouckém kraji kvůli vysokému počtu lidí s akutními respiračními chorobami zakázaly či omezily návštěvy, aby ochránily pacienty před možnou nákazou.

Preventivní opatření platí například v Nemocnici Šumperk, Vojenské nemocnici Olomouc či Fakultní nemocnici Olomouc.

Nemocnice Šumperk dnes na svých internetových stránkách oznámila, že zakázala návštěvy například na lůžkových částech porodnice, ortopedie, dětského oddělení, neurologie či plicního oddělení.

Návštěvy na všech svých odděleních tento týden až do odvolání zakázala Vojenská nemocnice v Olomouci a také nemocnice v Hranicích na Přerovsku. Fakultní nemocnice Olomouc zatím zakázala návštěvy pouze na hemato-onkologické klinice, kde leží pacienti s vážnými onemocněními krve a krvetvorby. "Na ostatních klinikách a odděleních nemocnice jsou v tuto chvíli návštěvy povoleny," uvedlo vedení fakultní nemocnice.

V nemocnicích v Prostějově, Přerově, Jeseníku a Šternberku, které provozuje společnost Středomoravská nemocniční ze skupiny Agel, zatím návštěvy lůžkových oddělení zakázány nejsou.

Počet nemocných akutními respiračními chorobami v Olomouckém kraji se minulý týden po předchozím prudkém růstu výrazně snížil. Hygienici evidovali 1089 těchto pacientů na 100.000 obyvatel, což je o 720 méně než před týdnem. Podle epidemioložky Růženy Halířové statistiky výrazně ovlivnily svátky a dovolené, kdy lidé zůstali doma. Počet nemocných klesl i v celostátním měřítku.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.