čtvrtek 28. března 2024 Soňa

První pololetí letošního roku bylo v Nemocnici Přerov bohaté na dvojčata

Celkem osm párů dvojčat se v prvním pololetí letošního roku narodilo v porodnici Nemocnice Přerov, která patří do skupiny AGEL. Na svět zde přišlo v tomto období celkem 415 dětí, mezi kterými bylo 224 chlapců a 191 děvčat.

Nejplodnějším měsícem byl letos v přerovské nemocnici leden a červen, kdy do porodnice přijelo shodně 76 maminek. Nejméně se naopak rodilo v březnu, kdy zdravotníci asistovali u 53 porodů. „Rodiče pro své ratolesti volili především klasická česká jména. Mezi holčičkami vedly Elišky, Karolínky, a Terezky. Mezi chlapci bylo nejvíce Adamů, Vojtěchů a Lukášů,“ uvedla vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Přerov Mgr. Radmila Šimoníková. Někteří rodiče se přiklonili k exotičtějšímu jménu, a tak mezi narozenými dětmi byla i malá Annabelle, Mia, Thea, Timea a mezi chlapci Josh, Sedrik, Matteo či Walter.

Maminky do přerovské porodnice přijíždějí nejen z Přerova a těsného okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Kroměříže, Rožnova pod Radhoštěm, Luhačovic. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.