pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucká IVF Clinic má v sobotu den otevřených dveří. První příchozí dostanou poukaz na spermiogram

Den otevřených dveří pro všechny, kdo se zajímají o léčbu neplodnosti, pořádá největší reprodukční klinika na severní Moravě – IVF Clinic. Od 13 do 17 hodin v sobotu, dne 25. listopadu, si mohou lidé prohlédnout všechna zákoutí kliniky a zeptat se na to, co je zajímá. První příchozí dostanou poukaz na spermiogram zdarma. Návštěvníkům budou také k dispozici lékaři pro přibližně patnáctiminutovou bezplatnou konzultaci.

„Lidé se mohou volně a bez závazků podívat, jak to na klinice chodí, a co by je případně čekalo, kdyby se sem přišli léčit. Vše si, obrazně řečeno, osahají a mohou se pak rozhodnout, zda se jim prostředí, lidé a léčebné postupy líbili. Pokud v budoucnu využijí našich služeb, čeká je místo, které už znají. Nepůjdou do neznáma,” říká vedoucí lékař IVF Clinic Štěpán Machač.

Počet neplodných na Olomoucku a potažmo severní Moravě roste. Každý rok tady vyhledá pomoc reprodukčních klinik o 10 % lidí více – meziročně jde o nárůst o 80 párů. Mění se také věková skladba – neplodnost přicházejí řešit čím dál starší páry – 36 let a více.

V Olomouckém kraji páry v loňském roce podstoupily přes 1 600 „pokusů o otěhotnění” – tedy léčebných cyklů. Podle lékařů však část severomoravských párů jezdí řešit neplodnost jinam. Odhadují, že pokud by využily služeb nabízených reprodukčními klinikami v tomto kraji, překročil by počet cyklů 2 000. V celé republice se tento počet ročně pohybuje kolem 24 000 cyklů.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.