středa 24. dubna 2024 Jiří

Chřipka si v Olomouckém kraji vyžádala pátou obeť

V Olomouckém kraji podlehlo chřipce již pět lidí. Za poslední týden se počet zvýšil o jednu oběť. Počet závažných chřipkových onemocnění stoupl o dva případy, hygienici jich nyní registrují 23. Počet lidí s akutními respiračními chorobami na druhou stranu v kraji i nadále klesá. Nemocných je nyní 982 na 100 tisíc obyvatel, což je o 154 méně než před týdnem. Vyplývá to z dnešních údajů olomoucké krajské hygienické stanice.

Nemocnost klesla ve všech okresech Olomouckého kraje kromě Olomoucka. Tam naopak počet nemocných oproti minulému týdnu stoupl. Zatímco minulý týden tam hygienici evidovali 1241 případů na 100 tisíc obyvatel, nyní je jich 1303 na 100 tisíc obyvatel. Přes tisícovou hranici se stále pohybuje počet nemocných na Prostějovsku, číslo ale klesá. Nyní je tam 1103 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je o 468 případů méně než před týdnem.

V ostatních částech Olomouckého kraje se počet nemocných stále snižuje. Na Jesenicku je to ještě 952 nemocných na 100 tisíc obyvatel, v sousedním Šumpersku je však počet nemocných o polovinu méně. Lékaři z Přerovska hlásí nemocnost 738 lidí na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce nemocných převažuje stále mezi nejmenšími dětmi, i tam však číslo klesá. Nyní ve věkové kategorii do pěti let lékaři registrují 2727 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Nemocnost v Olomouckém kraji je podle dnešních statistik nižší, než je celostátní průměr. V České republice se podle údajů statistiků nyní nemocnost pohybuje na počtu 1060 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Olomoucký, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.