pátek 29. března 2024 Taťána

V pátek se veřejnosti otevře přerovská nemocnice. Nabídne bezplatné konzultace se specialisty

Zhoršené vidění, zelený či šedý zákal, kosmetické úpravy víček i nejrůznější oční obtíže budou moci zájemci zdarma konzultovat v Nemocnici Přerov. Nemocnice, která je členem skupiny AGEL, pořádá v pátek 6. dubna Den otevřených dveří očního oddělení, na který jsou zváni zájemci všech věkových kategorií. Kromě konzultací zahrne akce také prohlídku prostor a vybavení očního oddělení.

Preventivní akci zaměřenou na oční obtíže nepořádá nemocnice poprvé, takto tematicky komplexní událost je však na očním oddělení novinkou. „V minulosti jsme na očním oddělení pravidelně pořádali akce zaměřené na prevenci zeleného zákalu, letos jsme se ale v rámci oční tematiky rozhodli veřejnosti nabídnout daleko více a okruh témat i nabídku akce významně rozšířit,“ prozrazuje Monika Daňková, primářka očního oddělení Nemocnice Přerov.

Dubnový Den otevřených dveří očního oddělení se letos zaměří na čtyři hlavní témata pod vedením pětice zdejších lékařů. Primářka Monika Daňková bude odpovídat na otázky týkající se plastických operací víček, Jakub Kopal poradí v otázkách ohledně glaukomu, Martina Hlobilová bude radit na téma makulární degenerace a očních komplikací cukrovky a Kateřina Čecháková spolu s Miriam Chlupovou budou odpovídat na dotazy ohledně šedého zákalu.

Kromě konzultací s místními lékaři na akci nebudou chybět ale ani další odborníci. „Přizvali jsme pracovníky z organizací SONS, Tyflocentra a Tyfloservisu, kteří se zabývají prací s nevidomými a slabozrakými,“ dodává Daňková s tím, že zájemci si také budou moci projít oční oddělení.

Den otevřených dveří očního oddělení Nemocnice Přerov proběhne v pátek 6. dubna od 9.00 do 13.00 hodin v prostorách očního oddělení Nemocnice Přerov na ulici Dvořákova 75.

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.