čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějovská nemocnice za devatenáct milionů vylepší dětské oddělení

Více lůžek a nové vybavení bude mít díky rekonstrukci dětské oddělení Nemocnice Prostějov. Oprava dětského oddělení byla zahájena v závěru loňského roku a stát bude 19 milionů korun. Dětští pacienti by se do zrekonstruovaného oddělení měli vrátit nejpozději v červnu, řekl Pavel Gottwald ze společnosti Středomoravská nemocniční, která prostějovskou nemocnici provozuje.

„Díky změnám dispozic budou prostory pro pacienty větší. Komfortnější bude také zázemí pro zdravotnický personál. Přibude i lůžek, a to na 25," uvedl Gottwald. Rekonstrukce dětského oddělení byla zahájena před loňskými Vánocemi. „Začalo se s bouracími pracemi, následovaly úpravy dispozičního řešení, instalace nového elektra a vzduchotechniky. Novinkou bude klimatizace, která na oddělení chyběla," podotkl Gottwald.

Dělníci nyní na dětském oddělení instalují nový výtah, připojují klimatizační jednotky, pokládají podlahy a montují elektroinstalaci. Na závěr bude oddělení vybaveno novým nábytkem a zdravotnickou technikou. Dětské oddělení je po dobu rekonstrukce přestěhováno o podlaží níže, do prostor oddělení ORL.

Nemocnici v Prostějově má spolu se zdravotnickými zařízeními v Přerově a Šternberku prostřednictvím Středomoravské nemocniční v pronájmu od Olomouckého kraje společnost Agel ocelářského magnáta Tomáše Chrenka. Členem skupiny Agel je také nemocnice v Jeseníku.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nemocnice, investice, zdravotnictví, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.