pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Chirurgická klinika v olomoucké nemocnici prochází rekonstrukcí, hotovo bude na podzim

S nepohodlím způsobeným stavebními pracemi se v těchto dnech musejí přechodně vyrovnat pacienti, návštěvníci i pracovníci I. chirurgické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. V budově D2, kde klinika sídlí, se totiž rekonstruují dvě podlaží. V tom osmém vzniká zcela nová jednotka intenzivní péče (JIP) a v šestém prochází kompletní obnovou lůžkové oddělení. Stavební práce by měly definitivně ustat na konci listopadu, do té doby prosí vedení nemocnice i samotné kliniky pacienty i jejich návštěvy o trpělivost a pochopení.

Stavební ruch v horních patrech budovy D2 olomoucké fakultní nemocnice vypukl na začátku července. V těchto dnech dělníci dokončují nejhlučnější část prací, mimo jiné vybourávání panelových příček. „Na konci tohoto týdne by tato fáze měla být hotova,“ říká vrchní sestra I. chirurgické kliniky Mgr. Bc. Věra Smolíková. Uleví se tak podle ní především lůžkovému oddělení břišní a hrudní chirurgie, které se nachází v sedmém podlaží, tedy přímo mezi oběma rekonstruovanými patry. „Především pacientům tohoto oddělení a jejich návštěvníkům patří naše největší omluva za snížení komfortu a veškeré komplikace s rekonstrukcí spojené. Bohužel se jedná o nezbytné úpravy související i se stářím objektu, v němž naše klinika sídlí. Po ukončení prací na podzim letošního roku budeme moci nabídnout pacientům daleko lepší servis,“ zdůrazňuje vrchní sestra a dodává, že personál kliniky pacienty se stavebními komplikacemi dopředu seznamuje a zakoupil i potřebné ochranné pomůcky sluchu.

Stavební ruch v šestém podlaží budovy D2 by měl ustat už od poloviny září. „Výsledkem budou nově zrekonstruované lůžkové pokoje s moderním sociálním zařízením a zcela bezbariérovou úpravou,“ popisuje Věra Smolíková. V nejvyšším, osmém podlaží mají práce podle plánu utichnout závěrem listopadu a posléze se do těchto prostor nastěhuje zcela nová stanice JIP specializovaná na dlouhodobou intenzivní ošetřovatelskou péči. „Každopádně ještě jednou prosíme všechny pacienty, jejich blízké, ale i náš personál o strpení. Naší snahou je, aby stavební práce co nejméně zasahovaly do chodu kliniky, některým nepříjemným vlivům se však ještě v nejbližších týdnech nevyhneme,“ apeluje vrchní sestra Smolíková.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.