pátek 29. března 2024 Taťána

Luklův kardiologický den představí nejmodernější technologie, které pomáhají lidem s onemocněním srdce

Na 350 kardiologů z celé České republiky a 250 zdravotních sester. Taková bude i letos účast na největší vzdělávací akci na střední Moravě – konferenci IX. Luklův kardiologický den v Olomouci. Konat se bude v úterý 2. října 2018 v hotelu NH Collection Olomouc Congress a představí nejmodernější diagnostické a léčebné postupy, které díky špičkovým kardiologickým pracovištím vstupují do běžné klinické praxe. Luklův kardiologický den pořádá I. interní klinika – kardiologická Fakultní nemocnice Olomouc ve spolupráci s Lékařskou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci, Národním telemedicínským centrem, Českou lékařskou komorou a Českou asociací sester.

„Letošní kardiologická konference bude mít tři klíčová témata, jejich společným jmenovatelem je využití moderních technologií ve prospěch pacienta. Právě Fakultní nemocnice Olomouc je lídrem na tomto poli, a to nejen v našem regionu,“ zdůrazňuje prof. MUDr. Miloš Táborský, CSc., FESC, FACC, MBA, přednosta I. interní kliniky – kardiologické FN Olomouc a předseda České kardiologické společnosti.

Registraci a podrobný program najdete zde.

Prvním z témat, jež budou IX. Luklovu kardiologickému dni v Olomouci vévodit, je nová metoda léčby nedomykavosti mitrální chlopně pomocí zavedení tzv. MitraClipu, kterou v Olomouci jako v jednom z mála kardiocenter v republice provádějí. Dalšími stěžejními tématy letošního ročníku jsou ablace tumorové tachykardie u rizikových pacientů a implantace systému pro modulaci srdeční kontraktility u pacientů s pokročilým srdečním selháním.

„Nesmíme však zapomínat ani na nedílnou součást naší konference, její sesterskou sekci, které se každoročně účastní na 250 sester a je vždy velmi dobře hodnocena,“ upozorňuje prof. Táborský a dodává, že jedním z vrcholů programu bude slavnostní přednáška prof. MUDr. Aleše Linharta, DrSc. na téma kardiomyopatie, jež podtrhne význam spolupráce mezi I. interní klinikou Fakultní nemocnice Olomouc a II. interní klinikou 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice Praha.

Celý IX. Luklův kardiologický den bude živě přenášen prostřednictvím webových stránek olomoucké fakultní nemocnice www.fnol.cz a začne tradičně již o den dříve, tedy v pondělí 1. října pacientským programem s přednáškami a akcí Pohybem ke zdraví pro vyznavače běhu a nordic walking.

Tisková zpráva | Zdroj Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Luklův kardiologický den, zdravotnictví, srdce, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.