pátek 26. dubna 2024 Oto

Alkohol i drogy u řidičů. Olomoučtí policisté měli o víkendu co dělat

O víkendu policisté přistihli na Olomouckých silnicích řidiče pod vlivem alkoholu i drog. Sobotní řidička nadýchala téměř půl promile alkoholu. V neděli měli čest s řidičkou pod vlivem amfetamin-metamfetaminu a traktoristou, který měl skoro jedno promile alkoholu.

V sobotu 9. listopadu, kolem půl druhé v noci, kontrolovali policisté v Olomouci auto značky Audi. Řidičkou byl sedmadvacetiletá žena, u které provedli dechovou zkoušku. Nadýchala téměř půl promile alkoholu a bylo jí zakázáno v jízdě pokračovat. 

O den později, v neděli 10. listopadu, kolem čtrnácté hodiny, kontrolovali policisté v Olomouci auto značky Renault Clio, které řídila dvaadvacetiletá řidička. Policisté u ní provedli také test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost amfetamin-metamfetaminu. Řidička s výsledkem souhlasila. Následně byla vyzvána k podrobení se lékařskému vyšetření, které odmítla.

Kolem sedmnácté hodiny odpolední tentýž den, kontrolovali policisté na Litovelsku traktor Zetor. U šestačtyřicetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu téměř jedno promile alkoholu.

„Všichni tři řidiči jsou podezřelí z přestupku a jejich případem se bude nadále zabývat správní orgán,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, policie, alkohol, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.