sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucký kraj vypsal dotaci na péči o stromy a zeleň

Hejtmanství Olomouckého kraje vyhlásilo novou dotaci na výsadbu stromů a péči o památné aleje. Finanční podpora dosahuje až 1,5 miliónu korun. Žádosti je možné podávat do 4. srpna, a to jak fyzické, tak právnické osoby.

Hejtmanství vyhlásilo novou dotaci zaměřenou na výsadbu stromů podél cest, zeleně v krajině a péči o památné stromy a aleje. Tato finanční podpora je poskytována v rámci Programu na podporu aktivit v oblasti životního prostředí a zemědělství a dosahuje výše téměř jeden a půl miliónu korun.

„Staré památné aleje kolem cest vyžadují péči, především v podobě prořezávání větví. Na některých místech je zase potřeba vysadit aleje nové. Jedná se o důležité aktivity, které zlepšují životní prostředí kolem nás, proto mají krajskou podporu,“ uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro životní prostředí, odpady a zemědělství.

Hejtmanství umožňuje žádání o dotaci jak fyzickým, tak právnickým osobám. Maximální výše dotace na jednu akci činí 150 000 korun a minimální částka, o kterou lze požádat, je 5 000 korun.

„Čas mají zájemci od dnešního dne, ale pouze do 4. srpna. Pokud tedy máte kolem sebe někoho, kdo by měl o příspěvek zájem, nebo jste to vy sami, nezapomeňte si o dotaci zažádat,“ dodal radní Šmída.

Zájemci naleznou všechny důležité informace týkající se pravidel, způsobu podání žádosti a výše získané částky zde.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.