úterý 19. března 2024 Josef

Kultura

Bánovský poklad pochází z rituálu z doby železné

Archeologové z Univerzity Palackého v Olomouci a dalších institucí zkoumali bronzové šperky v okolí Bánova na Moravě. Některé pocházely z jiných oblastí, včetně unikátních dračích spon ze Slovinska.

Olomoucký koncert roku se blíží! Výtěžek pomůže otevřít zahradu u hospice

Šantovka letos slaví první kulaté narozeniny. A chystá se to pořádně oslavit! Již začátkem září uspořádá koncert světové DJ´s star Alla Farbena, který patří k nejlepším ve svém žánru. Výtěžek z koncertu navíc pomůže dobré věci.

Český rekord DJky Martiny Qweetko Procházkové. Na Radiu Haná už moderuje 30 let!

Martina Qweetko Procházková, jediná moderátorka na jednom soukromém rádiu v České republice, přišla do Radia Haná v Olomouci před 30 lety na brigádu a od té doby tam zůstala, provází posluchače dopoledním i víkendovým vysíláním.

Zbrašovské jeskyně zvou na zajímavou expozici Světlo sklem

Prohlídkový okruh Zbrašovských aragonitových jeskyní (ZAJ) v Teplicích nad Bečvou na Přerovsku hostí letos v létě uměleckou instalaci nazvanou "Světlo sklem" od autora Ondřeje Strnadela.

Legendary DJ Marek Berger vrátí zpátky devadesátky při oslavě své padesátky

Nadupanou 90’s party plánuje ke svým padesátinám legendární DJ a programový ředitel Radia Haná Marek Berger.

Na skok na Zlínsku. Dvě rozhledny Brdo a Salaš s krásnými výhledy a zbytky Baťovy dálnice

Zlínský kraj nabízí spoustu krásných a zajímavých míst, a proto dnes vyrazíme na okruh dlouhý zhruba 17 kilometrů pod Kroměříží asi 70 kilometrů od Olomouce. Navštívíme dvě zajímavé rozhledny a po cestě narazíme na několik dalších zajímavostí.

Francouzský trh se letos přesunul a nově se představí ve zahradách Trojského zámku

Návštěvníci se mohou těšit na čtyřicet vystavovatelů, kteří představí své produkty a speciality. Kromě toho bude k dispozici více prostoru k odpočinku. Pro rodiny s dětmi bude připraven bohatý doprovodný program.

Pondělní podcast na Radiu Metropole! Sledujeme Olomouc

Nový podcast představuje mladé olomoucké Radio Metropole. Na vlně 92 FM vysílá každé pondělí po 18. hodině Pondělní podcast z Metropole, který živelně sleduje novinky v příspěvkových organizací statutárního města Olomouce.

Přírodovědecká fakulta chystá na pátek 16. června Přírodovědný jarmark, který ukáže krásy vědy

Letošní ročník Přírodovědného jarmarku přinese žákům základních škol a středoškolákům fascinující poznání přírodních věd.

Léto v Prostějově bude nabité, podívejte se na připravený kulturní program

S neúnavnou pečlivostí a precizností je Prostějovské kulturní léto 2023 kompletně připraveno včetně pevně stanovených termínů pro každou jednotlivou akci.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.