úterý 19. března 2024 Josef

Společnost

Vědci z Univerzity Palackého a AV ČR odhalili dosud neznámý způsob, jak rostliny řídí tvorbu a dopravu svých hormonů

Odborníci z Ústavu experimentální botaniky AV ČR a Univerzity Palackého v Olomouci odhalili, že prekurzory brassinosteroidních hormonů putují mezi buňkami rostlin skrze mikroskopické kanálky.

Olomoucký kraj ocení lidi, kteří mají srdce na dlani

Hledají se dobrosrdeční lidé, kteří aktivně pomáhají druhým. Hejtmanství Olomouckého kraje vyhlásilo anketu na udělení Cen Olomouckého kraje pro jedince s velkým srdcem. Nominace na ocenění lze zasílat až do 10. srpna.

Olomoucký kraj podpoří velkou rekonstrukci Gymnázia Hranice. Modernizace bude stát přes 10 miliónů

Gymnázium Hranice modernizuje odborné učebny za 10 miliónů korun s podporou Olomouckého kraje a Integrovaného regionálního operačního programu. Cílem je poskytnout špičkové technologie pro přírodovědné vzdělávání.

Hodní pejsci Artur, Oskar, Ferda a Amor čekají v útulku v Mohelnici

Ve spolupráci s útulky v Olomouckém kraji pravidelně hledáme zájemce o adopce zvířat, která přišla o své páníčky. Dnes jde o Artura, Oskara, Ferdu a Amora z Mohelnice na Šumpersku. Vesměs jsou to hodní pejsci, dva z nich se hodí i k malým dětem.

Cenu Františka Palackého udělované Univerzitou Palackého obdržel profesor Jan Peřina, odborník na optiku

Cena Františka Palackého byla udělena profesoru Janu Peřinovi z Univerzity Palackého v Olomouci (UP) za jeho dlouholetý vědecký přínos v oblasti kvantové, statistické a nelineární optiky.

Právnická fakulta přichází s grandiózním momentem – slavnostním odhalením Památníku JUDr. Milady Horákové

Při slavnostním odhalení Památníku JUDr. Milady Horákové na právnické fakultě se spojí umělecké dílo akademického sochaře Otmara Olivy s historickým významem.

Domov u Rybníka pro osoby se zvláštním režimem prošel významnou rekonstrukcí

Stavba pavilonu Domova se zvláštním režimem (DZR) ve Víceměřicích se vyšplhala na téměř třiašedesát milionů korun.

Zástupci hejtmanství Olomouckého kraje předali ocenění v podobě Zlatých křížů dárcům krve

Lidé z celého Olomouckého kraje obdrželi ocenění Zlaté kříže od Českého červeného kříže (ČČK) za jejich pravidelné darování nejcennější tekutiny.

Genobanky se mění! Automatizace převzala kontrolu. Vědci z CATRIN a VÚRV vedou inovace!

Vědci z Českého institutu výzkumu a pokročilých technologií společně s největší tuzemskou genovou bankou vyvíjejí nový automatizovaný systém pro manipulaci s genetickým materiálem rostlin.

Na akci Bílý kámen se představí i tank Leopard

Vojenské lesy a statky ČR, Armáda ČR a Vojenský opravárenský podnik zvou veřejnost na letošní ročník akce Armáda, lesnictví a myslivost na Libavé, který se uskuteční tuto sobotu 10. června v areálu Heřmánky u Potštátu ve Vojenském újezdu Libavá.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.