pátek 26. dubna 2024 Oto

Šestnáctiletý mladík stihl za tři měsíce třináct krádeží

Poměrně slušnou zlodějskou pověst si vybudoval teprve šestnáctiletý mladík. Za tři měsíce stihl nakrást víc věcí, než nějaký zkušený zloděj. V období od června do srpna letošního roku má mít na svědomí 13 krádeží. Jeho repertoár byl opravdu široký. Od čokolády až po drahá kola.

"Při výslechu se mladík přiznal ke krádeží pěti uzamčených a jednoho neuzamčeného jízdního kola a krádeži čtyř jízdních kol uzamčených v držáku umístěném na obytném vozidle. Dále přiznal čtyři případy krádeží zboží v prodejně během prodejní doby a dvě vloupání do prodejen mimo prodejní dobu. V jednom případě při pokusu vloupání do prodejny pouze poničil její výlohu," sdělil tiskový mluvčí policie František Kořínek.

Dalo by se říct, že šestnáctiletý mladík kradl všechno, co mu přišlo pod ruku. Mladík nepohrdnul ani čokoládami v hodnotě 180 korun. Na druhou stranu z auta ukradl čtyři kola v hodnotě 36 500 korun. "Celková výše způsobené škody byla dosud vyčíslena nejméně na 54 566 korun na odcizených věcech a na 17 tisíc korun na věcech poškozených," doplnil Kořínek.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.