pátek 26. dubna 2024 Oto

Mora udělala poslední krok a je extraligová

Po dlouhých sedmnácti letech budou hrát hokejisté Olomouce extraligu. Mezi elitu se vrací dvacet let od zisku prvního českého titulu. O postupu rozhodl výsledek předposledního zápasu baráže s Mladou Boleslaví. Kohouti vyhráli 5:4 po prodloužení a dva body jim stačily k dlouho očekávanému úspěchu.

"My jsme neměli až tak vysoké cíle před sezónou. Chtěli jsme se dostat do play-off, do semifinále a případně se poprat o postup do baráže. Vůbec jsme nečekali, že by ta baráž takto dopadla. Asi nikdo nečekal, že by se tam dostaly dva prvoligové týmy," řekl po zápase trenér a šéf klubu Jiří Dopita.

Olomouc v utkání třikrát prohrávala. Pokaždé ale dokázala srovnat krok a ve 42. minutě ji poprvé dostal do vedení Ostřížek. Jedenáct minut před koncem ale vyrovnal Ovčačík a střetnutí se dostalo do prodloužení. Nastavení trvalo dvě minuty a Jaromeřský od modré trefil Kohoutům postup. Hrdinou byl především Radim Kucharczyk, autor dvou branek.
„Šli jsme do toho s tím, že v prodloužení chceme ten bod urvat. Baráž, to jsou nervy. Není to už ani o tom chtít si dát puk nebo něco podobného, zkrátka, kdo dá gól, ten jde dál. A nám se to podařilo," radoval se Kucharczyk. "Řadu let jsem extraligu hrál a prostě jsem moc chtěl postoupit. Bral jsem si to trochu víc. Je to nová výzva. Jsem hrozně rád za kluky a fanoušky," dodal zkušený útočník. (kp)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.