pátek 26. dubna 2024 Oto

Letošní tenisový ITS CUP zve na zvučná jména. Do Olomouce přijede Plíšková, Allertová nebo Hradecká

Světový ženský tenis se znovu po roce valí do Olomouce. Na turnaji ITS CUPu 2017, který se koná 15. – 23.7. 2017, se v hlavní soutěži představí nejméně 8 Češek a celkem tři hráčky elitní stovky. Turnaj letos navýšil dotaci na 80 000 USD a očekává velký divácký zájem.

Na samém vrcholku startovní listiny figuruje jméno Kristýna Plíšková. Pětadvacetiletá rodačka původem z Loun a 44. žena světového tenisového žebříčku se pokusí v Olomouci dostát role největší hvězdy a aspirantky na zisk titulu z pozice první nasazené. Druhou v pořadí bude 71. hráčka WTA Číňanka Saisai Zheng, první trojku nasazených pak uzavírá vycházející hvězda českého i světového tenisu, talentovaná Markéta Vondroušová, která prožívá životní sezónu (WTA 77).

V hlavní soutěží se představí také pětinásobná fedcupová vítězka a držitelka dvou medailí z Olympiády a stejného počtu grandslamových titulů ze čtyřhry Lucie Hradecká (WTA 155), nebo další z českých lvic Denisa Allertová (WTA 105). Nejvýše postavenou Slovenkou v turnaji bude Anna Karolína Schmiedlová (185 WTA). V hlavní soutěži nebudou chybět ani zástupkyně Nizozemska, Francie, Španělska, Ruska, Slovinska, USA, Itálie, Argentiny a mnoha dalších zemí.

„Hráčky jako Plíšková, Hradecká, nebo Vondroušová jsou velké hvězdy nejen u nás, ale i v širokém tenisovém světě. Možnost vidět tyto profesionálky v akci se Vám nenaskytne každý den. Je nám tedy nesmírným potěšením, že v letošním roce můžeme diváky pozvat na turnaj, který má na místní poměry opravdu ojedinělé obsazení,“ uvedl ředitel turnaje a bývalý světový hráč, Libor Němeček.

Organizátoři zvedli oproti minulému ročníku dotaci na bezmála dva miliony korun. Nachystali také bohatý doprovodný turnaj zahrnující autogramiádu hráček, tiskovou konferenci s přístupem pro média i veřejnost, dětský den, přímé přenosy a online reporty z turnaje a mnoho dalších.

„Každý rok se snažíme přinést atraktivní podívanou pro všechny fanoušky světového tenisu a současně se od rok od roku překonávat a posouvat turnaj dál a dál. Je nám ohromnou ctí, že se nám tento cíl podařilo naplnit letos již po deváté v řadě. Hnacím motorem je nám právě široká veřejnost, pro kterou turnaj každý rok připravujeme a nabízíme tak náhled na krásu tohoto sportu," shrnuje situaci okolo ITS CUPu manažerka tenisové sekce OMEGA centra sportu a zdraví Jana Sovová. 

Veřejná tisková konference a autogramiáda proběhne od 17.7 2017 od 18: 00.  Vstupné je ZDARMA.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.