pátek 26. dubna 2024 Oto

Opory zatím zůstávají. Příští sezonu si v Olomouci zahrají Sain, Dudová, Michalíková i Sajdová.

Novou smlouvu v týmu VK UP Olomouc podepsaly už čtyři hráčky. Konkrétně libero René Sain, Nikol Sajdová, Martina Michalíková a kapitánka Katarína Dudová. Olomoučtí fanoušci se tak zatím mohou radovat, že čtyři důležité hráčky zůstávají na Hané i příští sezonu.

Dalo by se říct, že největším překvapením je setrvání Chorvatky Sain. Celou sezonu předváděla zákroky jako z jiné planety a zajisté si získala srdce nejednoho volejbalového fanouška. Bývalé libero Simonu Hronovou tak nahradila s přehledem. Už od začátku, ale málokdo počítal s tím, že by chorvatská volejbalistka zůstala v Olomouci i další sezonu. V polovině června o novém kontraktu s René Sain informoval klub na svých facebookových stránkách.

Pár dnů po jedné radostné zprávě přišla i další. Novou smlouvu podepsala i kapitánka Dudová. Loňské finále Hanačkám těsně uniklo a tak si může Dudová další sezonu spravit chuť. Pokud by zůstaly všechny opory a přišly nové nadějné posily, tak je sen o vyhraném finále docela reálný.

Smečařka Michalíková a blokařka Sajdová. To jsou další dvě jména, která si budeme moci přečíst na volejbalových dresech Olomouce. Odchod Martiny Michalíkové by pro Olomouc zajisté znamenal problém v podobě hledání stejně kvalitní smečařky. Když má Michalíková svůj den, tak na palubovku soupeře sází jednu tvrdou smeč za druhou. Nikol Sajdová přišla loni do Olomouce z německé Bundesligy a do týmu ihned zapadla. Trenér Teplý tak může o něco klidněji spát a přemýšlet nad novými posilami, které by tým ještě vystužily.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.