sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Ostuda na přerovském Mistrovství Evropy v autokrosu. Zloděj tam okradl dva zahraniční jezdce

Neznámý pachatel okradl v sobotu ráno dva zahraniční účastníky mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově. V depu vnikl do jejich vozidel, ve kterých před závodem spali. Jezdci přišli o peníze, notebook či fotoaparát, škoda byla vyčíslena na téměř 70.000 korun. Po pachateli policie pátrá, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„V areálu Přerovské rokle v depu závodníků mezi 05:00 a 06:00 vnikl nejprve do nezajištěného dodávkového vozidla Mercedes Sprinter, ve kterém spal jeden ze závodníků v prostoru za sedadly řidiče a spolujezdce," uvedla policejní mluvčí.

Zloděj z palubní přihrádky auta odcizil peněženku s 800 eur, která byla nalezena již bez hotovosti v nákladové části auta. Odtud také zmizely jezdcovy boty, které se později našly na svahu za vozidlem. Další okradený závodník spal na lůžku v nezajištěném obytném autobusu značky Volvo.

„Zloděj z odkládacího prostoru nad sedačkami vzal fotoaparát, z konferenčního stolku laptop a v prostoru kuchyňky našel peněženku, ze které ukradl a přivlastnil si 600 eur," doplnila mluvčí. Celkovou škodu policisté vyčíslili na 68.380 korun. Případ vyšetřují jako krádež, pachateli hrozí až pět let vězení.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.