pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Na Prostějovsku od pátku havarovali hned dva motorkáři. Oba se zranili

Na Prostějovsku od pátečního dne havarovali hned dva motorkáři. Jeden z nich neubrzdil svůj stroj, když spatřil před sebou tvořící se kolonu aut, druhá, motorkářka, nevybrala zatáčku u Konice a skončila ve svodidlech. Oba utrpěli zranění.

K první nehodě došlo v pátek po čtrnácté hodině na 16. kilometrů dálnice D46. Sedmačtyřicetiletý motorkář na své Yamaze před sebou zahlédl rychle se tvořící kolonu vozidel, načež reagoval bržděním. Na mokré vozovce však dostal smyk a vlivem setrvačnosti doklouzal až k ukazateli odbočení z dálnice na Vrahovice-Kelčice.

Druhá nehoda se stala v sobotu před druhou hodinou odpolední. Při jízdě z obce Runářov do Konice havarovala osmatřicetiletá motorkářka na svém stroji Ducati. „Řidička přibližně 500 metrů před obcí Konice při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména dopravně technickém stavu pozemní komunikace, s motocyklem najela do protisměru a narazila do svodidel," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Oba motocyklisté při haváriích utrpěli lehká zranění, se kterými byli transportování do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla v obou případech předběžně vyčíslena na 45 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami a jejich přestupky vyřešili na místě uložením pokut.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.