pátek 26. dubna 2024 Oto

Cyklostezka se konečně dočká dokončení pod mostem ve Velkomoravské ulici

Chodci, bruslaři a cyklisté, kteří se po dokončení stavby tramvajové trati na Švýcarském nábřeží naučili používat cyklostezku, se dočkají i jejího dokončení pod mostem v ulici Velkomoravské. V druhé polovině srpna se rozjedou stavební práce.

„Předpokládaný termín zahájení prací je 19. srpna. Kompletně dokončená a s novým asfaltovým povrchem, bude tato část stezky nejpozději v polovině října,“ uvedl náměstek primátora Jaromír Czmero. „Celkové náklady jsou 1,7 milionu korun,“ doplnil investiční náměstek.

Nová cyklostezka povede podél pravého toku moravy pod mostem ve Velkomoravské ulici. „Navrhovaná trasa vychází ze stávající pěšiny. Celková délka nové smíšené stezky je 211 metrů,“ vysvětlil náměstek primátora Jaromír Czmero.

Tento nový úsek už měl být dokončený dávno, v době, kdy se budovala protipovodňová opatření, které v roce 2013 realizovalo Povodí Moravy.

V rámci výstavby protipovodňových opatření II. A etapy byl však plánovaný stavební objekt cyklostezky vyjmut z územního řízení, protože nešlo o veřejně prospěšnou stavbu. Město Olomouc proto muselo stezku dokončit bez dotačních prostředků jako vlastní investici.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.