pátek 26. dubna 2024 Oto

Olomoucký S-cube končí, nedostal podporu od města

Olomoucký legendární klub, stojící u Bezručových sadů, S-cube, končí. Důvodem je nedostatek finančních prostředků na provoz klubu.

Posledním pomyslným hřebíkem do rakve olomouckého S-cube je fakt, že klub na tento rok nedostal od města finanční podporu, kterou v minulých letech dostával. Radim Schubert, vedoucí oddělení kultury olomouckého magistrátu řekl, že klub nedostal poprvé letos dotace, protože poprvé nebyl zařazen na seznam subjektů, které dostávaly dotace přímo z rozpočtu města. To znamená, že o peníze nemusely žádat.

Kvůli stavbě rozpočtu měl původně klub dostat jen o pět procent menší dotace, po rozhodnutí nového vedení města však nakonec vypadl ze seznamu úplně.

Jan Piskač, provozovatel klubu, zkoušel žádat alespoň o běžný kulturní grant. Ten mu nakonec přiznán nebyl, z žádané sumy dostal jen 50 tisíc korun.

Nedostatek peněz od města však nebyl jediným důvodem, proč S-cube končí. Podle Piskačových slov je velmi vyčerpávající a náročné udržet tak velký multižánrový klub na vysoké úrovni. I přes všechen vynaložený čas a úsilí byl klub výdělečný jen minimálně. Paradoxně největší díru do rozpočtu klubu udělaly ty největší kulturní akce a nejatraktivnější body programu.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.