pátek 26. dubna 2024 Oto

Na Horním náměstí už se lze připojit k internetu skrze nezabezpečnou Wi-Fi síť

Občané i návštěvníci Olomouce mohou od konce letošního roku na Horním náměstí nově využít připojení k internetu pomocí wi-fi. Bezdrátové připojení se zobrazí pod názvem OLOMOUC-FREE.

„Jsem moc rád, že se nám podařilo wi-fi připojení v centru města zajistit, a tak splnit další závazek z koaličního programového prohlášení. Zejména turisté využívají veřejný internet ve městech k rychlému a pohodlnému přístupu k informacím o městě a místním dění. Věřím ale, že připojení uvítají i Olomoučané,“ říká primátor města Olomouce Antonín Staněk.

Internetové připojení v centru města zatím poběží v testovacím provozu. „Do 20. ledna chceme vyzkoušet, jak nová wi-fi funguje, abychom potom do ostrého provozu mohli vychytat případné nedostatky a chyby,“ vysvětluje vedoucí odboru informatiky olomouckého magistrátu Jiří Fišer. Zdůrazňuje také, že nová wi-fi je nastavena pro běžný provoz a potřeby občanů a návštěvníků města, nikoli na velké akce a oslavy. „Je před námi Silvestr, období, kdy padají i mobilní sítě, proto jsme sami zvědaví, jak se s případným náporem vyrovná veřejný internet,“ dodává.

S vyladěním co nejlepší funkčnosti může pomoci i veřejnost. Pro připomínky či dotazy ohledně fungování veřejného internetu na náměstí byla zřízena speciální adresa wifi@olomouc.eu.

Tisková zpráva | Foto Jan Andreáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.