pátek 26. dubna 2024 Oto

Městský bál se odehraje v polovině ledna, zazpívá na něm Ewa Farna či Václav Noid Bárta

Do světa pohádek se přenesou účastníci městského bálu, který v polovině ledna zahájí plesovou sezonu v Olomouci. Osmnáctý ročník městského plesu se ponese v duchu pohádkových melodií, sdělil ČTK primátor Olomouce Antonín Staněk (ČSSD). V plném proudu je také organizace plesu městského Výstaviště Flora, který bude mít na konci ledna podtitul "Zlaté sedmdesátky".

"Po loňských filmových melodiích tentokrát navážeme pohádkovou tematikou. A pohádky nejen k období adventu, ale i k začátku nového roku neodmyslitelně patří," zdůvodnil Staněk zaměření městského plesu, který se odehraje v sobotu 14. ledna v hlavním pavilonu Výstaviště Flora.

O pohádkovou hudbu k tanci se postará Moondance Orchestra Martina Kumžáka. Pohádkové nebudou pouze melodie, ale i vystoupení profesionálních tanečníků. Na programu plesu je i pohádková audiovizuální show a speciální fotokoutek, ve kterém si budou moci návštěvníci pořídit netradiční snímky inspirované oblíbenou pohádkou Adéla ještě nevečeřela.

Hlavním hudebním hostem bude zpěvačka Ewa Farna s kapelou. Na plese zazpívá i Václav Noid Bárta. "Každý rok na městském bále vystupují známí hudebníci zvučných jmen a já jsem rád, že se i letos podařilo zajistit takto populární umělce," podotkl Staněk.

V plném proudu je organizace plesu Výstaviště Flora, který bude mít v sobotu 21. ledna podtitul "Zlaté sedmdesátky". "Bereme to, že 70. léta byla zlatou érou jak domácí, tak i světové hudební scény," řekl novinářům ředitel Výstaviště Flora Jiří Uhlíř. Připomněl, že loni byl ples zaměřen na 60. léta.

Výzdoba hlavního pavilonu A, ve kterém se ples připravuje, bude laděna ve stylu 70. let. Uhlíř doufá, že návštěvníci prohledají šatníky a obléknou si večerní róby a obleky, které tuto dobu pamatují. Vítány budou například tesilové obleky. Bez odpovědi zatím Uhlíř ponechal otázku, zda si i on plánuje obléci na ples nějaký takový oděv.

Plesový večer v sobotu 21. ledna na Výstavišti Flora odstartují tanečníci z olomouckých klubů, kteří předvedou, jak se má tancovat televarieté. "Další, kdo nás přesune v čase o nějakých čtyřicet let nazpět, je neskutečně věrný ABBA Revival z Olomouce, jenž svým vystoupením přinutí zavzpomínat nejen pamětníky těch dob," uvedl Tomáš Šmíd z Výstaviště Flora Olomouc.

Hudební kulisu Plesu mezi květy, který má i letos kapacitu více než 700 osob, bude tvořit dynamický Big Band Vládi Hrona. "Alternující hvězdou našeho televarieté pak bude jedna z neméně známých tváří televizí. To si však ponecháme jako překvapení," podotkl Šmíd.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Ewa Farna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.