pátek 26. dubna 2024 Oto

KULTURA V OLOMOUCI: Premiérový ročník pejskyády na Neředíně

Volno si momentálně neužívají jen školáci. Na dovolenou se odebrali například i herci, a tak divadla zůstávají přes červenec a srpen zavřená, což pro čtenáře Olomoucké Drbny znamená, že tradiční páteční nabídka kultury je poněkud chudší. I tak ale pro vás máme například zajímavou novinku v podobě pejskyády.

Sobota 8.7.

Pejskyáda = 13:00 (Letiště Neředín, Olomouc)

Po celé republice se během roku konají srazy všemožných typů. Scházejí se sběratelé veteránů, motorek, pamětníci různých historických událostí, tanečníci a v moderní době třeba youtubeři. Nyní se v Olomouci uskuteční historicky první ročník milovníků a chovatelů "nejlepšího přítele člověka". Celá akce se uskuteční na olomouckém letišti, které se nachází v části Neředín. Všechni pejsci se mohou těšit na dobrotu zdarma. 

Pondělí 10.7.

Příměstský tábor in-line bruslení = 8:00 (Smetanovy sady, Olomouc)

Rovněž tábory se především v poslední době konají na různá témata, u nichž se fantazii meze nekladou. Jedním z nich je inline tábor, který vede mistryně Evropy a České republiky ve freestyle bruslení Lenka Coufalová Buchcárová. Pětidenní akce je zaměřená na intenzivní výuku kolečkového bruslení a je doplněná o bohatý doprovodný program. Děti se mohou těšit na celodenní sportovní aktivity. Na své si přijdou úplní začátečníci, ale i pokročilí bruslaři, kteří se mohou naučit základy freestyle slalomu. Tábor je určený pro děti od 6 do 15 let. 

Čtvrtek 13.7.

Inkové a Machu Picchu = 19:00 (Nová Akropolis, Olomouc)

Tento pohled zná z dokumentů a obrázků snad každý. Málokdo už ale ví o téměř šest set let starém městě, situováném v peruánských Andách, něco více než to, že ho postavili Inkové. Z přednášky, kterou doplní videoprojekce, si odnesete zajímavá fakta o životě samotných obyvatelů Incké říše a o jejich zázraku Machu Picchu vysoko v horách, který patří na seznam světového dědictví UNESCO. 

Čtěte více:

Autoři | Foto en.wikipedia.org, pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.