pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Projeďte se v historických kočárech na jubilejním ročníku Josefkolu

PR článek

Již desátý ročník této známé akce bude probíhat od 22. do 23. července. A kde, že se můžete v historických kočárech projet? V zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. Najdete zde hned několik desítek kočárů a padesát kočárových koní.

Josefkol vás přenese do dávných dob, konkrétně se na chvíli octnete v 18. století. O historickou atmosféru se postarají kočáry, které budou návštěvníky vozit po oba dny mezi 10:00 až 17:00. Sobotní večer navíc rozzáří světelná kočárová show. 

V zámeckém parku se také objeví nejlepší řemeslníci z celé České republiky. Přihlížejícím předvedou své umění hned na několika materiálech. K vidění budou výtvory z oceli, dřeva, skla, kůže, textilu i proutí. Letošní motto ročníku zní: "historie se vrací, aby obohatila současnost". A přesně v tomto duchu se celá akce ponese. Dnes se již mnoho tradic vytrácí a určitě není na škodu připomenout si některé z nich. Naši předci budovali svá panství, statky, sýpky, stodoly, ale i školy, kostely a hostince. Bohatý a originální program rozdělený do několika scén tak umožní široké veřejnosti, ale hlavně rodinám s dětmi nahlédnout do dávné historie.

Hlavním vrcholem Josefkolu bude představení významného muže, který v naši zemi zanechal nemalou stopu. Průvod Kardinála Ferdinanda Juliuse Troyera z Troyerštejnu představí pěší i jízdní gardy dělostřelectva, sokolníky, urozené vrchnosti, vozy a kočáry.

Slavnostní zahájení Josefkolu proběhne v sobotu 22. července od 13:00. Organizátoři mysleli i na ty nejmenší. Malí účastníci si budou moci například zkusit miniškoličku práskání bičem. Program zpestří i představení dravců a ukázka mlácení obilí mlátičkou a práce s koňmi. Po oba dny tak bude připraveno mnoho aktivit pro celou rodinu. Vaše děti se zaručeně nudit nebudou, ba naopak. Zábavné pořady a soutěže je zajisté potěší. Desátý ročník Josefkolu se s návštěvníky rozloučí v sedm hodin večer.

Autoři | Foto Historické kočáry MYLORD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.