pátek 26. dubna 2024 Oto

Podle deníku The Guardian patří olomoucký hostel Long Story Short k nejlepším na světě

Ve čtvrtek zveřejnil britský deník The Guardian žebříček deseti nejlepších nových hostelů ve světě, přičemž hlavním kritériem byl design prostředí.

Vedle hostelu v Nicaraguy či Texasu se ve výběru deseti hostelů objevil také Long Story Short hostel v Olomouci, který sídlí v areálu Podkovy na ulici Koželužská.

Hostel Long Story Short společně s kavárnou se nachází v budově ze 17. století, která dřív sloužila jako vojenská pekárna. Vznikl před dvěma roky, společně s coworkingovým centrem Vault 42, které sídlí na stejné adrese. Hostel nabízí 56 lůžek od dvoulůžkových do vícelůžkových pokojů.

Nejdražší pokoje se v Long story Short pohybují lehce nad 1000 korun za noc, ve vícelůžkových se mohou nocležníci dostat ale i na cenu kolem tří stovek.

„Je super, že k nám jezdí tolik lidí, ale častokrát si myslí, že jsme nějaký designový hotel. Nicméně my se spíš snažíme vymýšlet pro návštěvníky společný program a proto bychom byli rádi, kdyby se lidi víc otevřeli našemu hostelovému konceptu," řekla pro Aktuálně.cz majitelka Eva Dlabalová.

Autoři | Foto Facebook Long Story Short

Štítky Long Story Short, hostel, The Guardian

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.