pátek 26. dubna 2024 Oto

Bioodpad mohou třídit i obyvatelé olomouckých sídlišť

Město pokračuje v projektu postupného zaplňování města kontejnery na bioopady, od nynějška tak mohou třídit bioodpad i obyvatelé olomouckých sídlišť. Víte, kde se budou kontejnery nacházet?

Od středy 12. srpna budeme kontejnery o objemu 660 litrů rozmísťovat do vybraných lokalit města s převládající bytovou zástavbou, kde občané projevili zájem o možnost třídění bioodpadu,“ uvedla vedoucí oddělení odpadového hospodářství magistrátu Jana Matzenauerová.

Nově se tak kontejnery na bioodpad objeví v Ječíně, Nedvězí, Neředíně, Nových Sadech, Povelu a tři budou stát také v různých částech Nové ulice.

Pokud by občané nevěděli, co do takové nádobí patří a nepatří, poučí je nálepka na vnější straně kontejneru. „Upozorňujeme občany, aby do kontejnerů odkládali jen uvedené druhy bioodpadu rostlinného původu. Bioodpad je potřeba do kontejnerů volně vysypat, nelze jej odkládat v igelitových sáčcích nebo pytlích,“ zdůraznila vedoucí oddělení odpadového hospodářství. „Důvodem jsou požadavky smluvní kompostárny, která následně zajišťuje zpracování sesbíraného bioodpadu. Ten totiž není možné dále dotřiďovat a je proto potřeba dodržet maximální čistotu vytříděného materiálu,“ vysvětlila Jana Matzenauerová.

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.