sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Češi budou v sobotu pomáhat lidem v nouzi

Už tuto sobotu bude ve vybraných supermarketech probíhat Sbírka potravin, v rámci které lidé mohou nakoupit trvanlivé potraviny i drogerii a darovat je potravinové bance, která je po skončení akce přerozdělí neziskovým organizacím.

Sběr nakoupeného zboží bude probíhat od 8 do 18 hodin ve všech zapojených obchodech. „Lidé mohou v jednotlivých prodejnách odevzdat zakoupené zboží dobrovolníkům, které snadno poznají podle zelené zástěry s logem sbírky. Darované zboží se převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně rozveze potřebným,” upřesnila Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank. Roztříděné zboží putuje nejčastěji matkám samoživitelkám, rodinám v krizi nebo seniorům v daném regionu.

Nejvíce pomůže nákup základní trvanlivých potravin, jako jsou těstoviny, konzervy a také dětská výživa. Z drogerie jsou žádané prací prášky, mýdla i dámské hygienické potřeby. V některých obchodech bube doporučené zboží vyznačeno. „Pro letošní podzimní sbírku jsme znovu znovu připravili doporučený sortiment, který bude označen viditelnou značkou a bude prodáván s dvacetiprocentní slevou,“ řekla Rita Gabrielová, vedoucí komunikace Globus. 

V Olomouci se tradičně zapojuje například Albert, Kaufland, Globus, z drogerií DM drogerie nebo Rossmann. Kdo nestihne nakoupit během soboty v kamenných obchodech, může od 20. listopadu do 3. prosince darovat prostřednictvím online nákupu na nákupních portálech jako jsou Rohlík.cz či iTesco.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sbírka potravin

Štítky Olomouc, ČR, nákupy, potravinová sbírka, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.