úterý 19. března 2024 Josef

FOTO: Děti z olomouckého dětského domova se svezly v luxusních autech

Zážitek na celý život si odnesly ze včerejšího dne děti z dětského domova v Olomouci a dětského domova Dobšiná, který s olomouckým domovem spolupracuje už 18 let. Odpoledne jim zpestřila projížďka ve sportovních vozech Ferrari a Lamborghini. Úsměv na tváři dětem vykouzlila už pouhá možnost, sednout si do auta a nahlédnout dovnitř.

Přitom to hlavní na ně teprve mělo čekat. Po seznámení s auty, vyfocení a zodpovězení všech dotazů následovalo to nejočekávanější - jízdy ve sporťácích. "Asi před měsícem jsem byl o víkendu nedaleko Olomouce na akci, kde hrála kapela složená z dětí z dětského domova. Zaujalo mě, jak šikovné a nadané děti v domově mají. A jak jsem tam stál a poslouchal, napadlo mě, že bychom jim mohli zpříjemnit prázdniny a děti povozit," říká Tomáš Zapletal, jednatel společnosti Sportdrive.cz, která zdarma svezla všechny děti z dětského domova.

Největší radost byla na dětech znát až po vystoupení z auta. Při popisování pocitů druhým dětem, které na jízdu teprve čekaly, jim zářily oči. "Úplně nejlepší byla jedna malá holčička, která se vůbec nestyděla a očividně si celou jízdu maximálně užila. Celou cestu jsme se oba smáli. Ptala se mě třeba, jestli si s druhý autem zahrajeme na hoňku," dodává Zapletal.

 

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.