pátek 26. dubna 2024 Oto

Stánek s punčem Dobrého místa pro život vydělal pro charitu 550.000 Kč

Stánek s punčem, různými pochutinami a řemeslnými výrobky, který loni na vánočních trzích v centru Olomouce postavilo občanské sdružení Dobré místo pro život, vydělal pro neziskové organizace rekordních více než půl milionu korun. Peníze z prodeje byly rozděleny několika organizacím, jež se starají například o mentálně postižené děti, vozíčkáře, lidi bez domova nebo matky s dětmi.

"V předchozím ročníku bylo z výtěžku vánočního stánku rozděleno 400.000 korun. Nyní se podařilo získat 550.000 korun, což je nejvyšší částka v pětileté historii této akce, kterou organizujeme ve svém volném čase a bez nároku na honorář," řekla dnes Věra Novotná z občanského sdružení Dobré místo pro život.

Lidé si ve stánku Dobrého místa pro život mohli v předvánočním čase koupit nejen punč, ale také vánoční cukroví, čokolády, čaje a různé výrobky klientů organizací, mezi něž je výtěžek rozdělen. Role obsluhy se zhostily například olomoučtí házenkáři a punč prodávali také místní fotbalisté, hasiči, zástupci mnoha firem jako např. reklamní agentura Rency či Navarafoto a pracovníci olomouckého studia Českého rozhlasu.

Získané peníze občanské sdružení Dobré místo pro život zaslalo například na účet olomouckého dětského domova, sdružení rodičů a přátel postižených lidí Jitro, Dětskému centru DC 90 v Topolanech, azylovému domu či Společnosti pro ranou péči.
"Charitativní stánek na vánočních trzích je jedinou akcí, kdy posíláme na účty organizacím peníze. Snažíme se spíš podporovat konkrétní projekty, což je efektivnější než bezúčelné zasílání peněz na účty neziskových organizací," podotkla Novotná.

Autor: L.Behingerová

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.